1) Εντολές Κίνησης, Κατεύθυνσης και Περιστροφής. Συντεταγμένες.


Φτιάξτε ένα πρόγραμμα στο οποίο ένα σκαθάρι "βρίσκει" τη διαδρομή του μέσα σε ένα λαβύρινθο. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το λαβύριθο ή να χρησιμοποιήεστε την παρακάτω εικόνα. Το σκαθάρι (το οποίο είναι μία μορφή του scratch και θα το βρείτε στο φάκελο animals όταν κάνετε εισαγωγή νέας μορφής) θα μπαίνει στον λαβύρινθο από την κάτω αριστερά είσοδο και πρέπει να καταλήγει στο σημείο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Οδηγίες:Αποθηκεύστε την παρακάτω εικόνα στον υπολογιστή σας ( με δεξί κλικ πάνω της και στη συνέχεια επιλέξετε αποθήκευση ως) για να την χρησιμοποιήσετε στο δικό σας έργο.

maze-background.jpg


2) Τροποποιήστε το παρακάτω πρόγραμμα:
Σας δίνονται οι εντολές που κάνουν την γάτα να χορεύει στους ήχους του τύμπανου. Προσθέστε και 2η μορφή και προγραμματίστε την να χορεύει όπως και η γάτα. Στο σενάριο που θα γράψετε για την 2η μορφή δεν χρειάζεται να βάλετε εντολές ήχου.

scratch-dance2.png4) Περπατώντας....

Φύλλο Εργασίας:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μορφή είναι ο Pico-Walking ή οποιαδήποτε άλλη μορφή που να έχει περισσότερες από μία ενδυμασίες (εικόνες) που η ταχεία εναλλαγή τους να δίνει την αίσθηση περπατήματος.

3) Ενυδρείο


Φύλλο Εργασίας:


aquarium.jpgΚαταπληκτική υλοποίηση από τον μαθητή Καραγιαννίδη Γιάννη
3) Μπαλαρίνα-Τραμπολίνο


Προγραμματίστε την μπαλαρίνα να κάνει τραμπολίνο. Θα χρειαστείτε 2 μορφές: α) την μπαλαρίνα και β) το τραμπολίνο.
Βάλτε όποιο σκηνικό επιθυμείτε.

Θα χρησιμοποιήσετε τις εντολές:

1) για πάντα
2) πήγαινε στη θέση x=... y=....
3) κινήσου ... βήματα
4) άλλαξε ενδυμασία σε...
5) δείξε στην κατεύθυνση4) Μπαλαρίνα Χορός

Στην προηγούμενη άσκηση χρησιμοποιήσαμε μόνο τις 2 ενδυμασίες της μπαλαρίνας.(thn ballerina-a και την ballerina-c). Χρησιμοποιώντας όλες τις ενδυμασίες γράψτε ένα δικό σας πρόγραμμα και κάντε την μπαλαρίνα να χορεύει. Βάλτε όσες μπαλαρίνες θέλετε για να κάνετε το δικό σας μπαλέτο.

Προσθέστε και την κατάλληλη μουσική.
Δημιουργείστε σενάριο για το σκηνικό όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον ήχο medieval1, θα πρέπει να τον εισάγετε στο πρόγραμμά σας ως εξής:
Έχοντας επιλέξει το σκηνικό μεταβαίνετε στην καρτέλα ήχοι και εισάγετε νέο ήχο από την βιβλιοθήκη. Τον ήχο medieval1 θα τον βρείτε στην κατηγορία "επαναλαμβανόμενοι ήχοι"
ballerina-sound.png